Werken met

Kleurpotlood

Kleurpotloden zijn zoveel meer dan enkel een middel om te kleuren, hun creatief potentieel is veel groter! Bovendien zijn ze zeer geliefd in de kleuterklas omdat ze geen vlekken maken, geen geur verspreiden, niet uitdrogen en gedurende een langere periode bewaard kunnen worden.

Het grote voordeel van kleurpotloden is dat ze zeer drukgevoelig zijn, veel meer dan viltstiften of waskrijtjes. Hierdoor kunnen zelfs jonge kinderen met hetzelfde potlood verschillende kleureffecten creëren. Zoals deze hartjestekening, die varieert van magenta tot lichtroze

Waskrijtmuizen
Waskrijtmuizen

Grafietpotloden zijn onmisbaar in de lagere school. Zachte grafietpotloden zijn essentieel bij het leren schrijven en hebben enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere schrijfinstrumenten. Ze bieden meer weerstand op papier dan bijvoorbeeld een balpen en maken het leren schrijven eenvoudiger.

Bovendien zijn ze makkelijk uit te gommen en kunnen kinderen hun eigen correcties aanbrengen. Een tekening kan eenvoudig “open geveegd” worden, een leuke techniek tijdens de tekenles!

Kleurpotloden