Griffix een holistisch productconcept

Schrijven is een complexe motorische taak en leren schrijven is moeilijk en vereist inspanning. Samen met wetenschappers en leerkrachten heeft Pelikan een systeem ontwikkeld om te leren schrijven in vier stappen en om kinderhanden te ondersteunen tijdens dit proces.

De perfecte driepuntsgreep

De perfecte driepuntsgreep afbeelding

Er is maar één pengreep die het mogelijk maakt om soepel, vlot en met weinig inspanning te schrijven én die tevens de drie deelbewegingen van het schrijven mogelijk maakt : de driepuntsgreep.
Griffix® ondersteunt de kinderhand om van bij het begin de correcte driepuntsgreep aan te leren en zodoende het leren schrijven te vergemakkelijken. De griffix® schrijfinstrumenten bestaan in een versie voor rechtshandigen en voor linkshandigen.

Meisje met pen

Een leuk weetje

Schrijfrichting op griffix

Het lachende gezichtje toont aan wanneer het griffix® schrijfinstrument juist vastgehouden wordt. De vingers liggen correct in het gripprofiel en het kind kan eenvoudig en vlot leren schrijven.

Het leerproces

Vanaf de kleuterjaren oefenen…
Vanaf de eerste fase van het griffix® „Leren Schrijven“- systeem, de waskrijtstift, leert uw kleuter meteen de juiste pengreep. De gripzone ondersteunt de juiste houding van duim, wijs- en middelvinger en is gelijkvormig voor rechts- en linkshandigen. Zo kan het kind, dat op deze leeftijd nog niet altijd een voorkeurshand heeft, beide handen uitproberen. In het begin hebben kinderen vaak moeite met het leren beheersen van de beweging. Daarom kiezen we in deze fase altijd voor materiaal dat een zekere weerstand biedt, zoals waskrijt.

Eenvoudig met het griffix® vulpotlood
De volgende stap na de waskrijtstift is het nauwkeurige griffix® vulpotlood met zijn aangepast rechts- of linkshandige gripprofiel. Het succesvolle griffix® concept wordt probleemloos verder gezet dankzij de consequente vormgeving en de precieze afmetingen van het gripprofiel, wat de griffix® schrijfinstrumenten uniek maakt. Natuurlijk is het vulpotlood navulbaar met de stevige potloodmines van 2 mm dikte die je kan slijpen met de speciale griffix slijper!

En nu inkt!
Met de derde fase van het griffix®-concept, de inktpen, voelen de kleintjes zich al groot. De overschakeling naar inkt beantwoordt aan de groeiende vaardigheden van uw kind. Het moment om vlot en sierlijk te leren schrijven is aangebroken. De inktpatronen hebben vele voordelen: bij het vervangen van het patroon heeft u ook meteen een nieuwe punt én de koningsblauwe inkt is uitwisbaar met de gekende inktwisstiften Super Pirat en Super Sheriff.

Het leerproces vervolmaken
De topper van alle schrijfinstrumenten en de laatste fase van het griffix® „Leren Schrijven“-systeem is natuurlijk de vulpen. Uw kind ontwikkelt een persoonlijk, vlot en vormvast handschrift. Dankzij de vorige griffix® fases is de driepuntsgreep een spontane houding geworden.
Kortom: de perfecte schrijfhouding.

Griffix juiste schrijfrichting

De voordelen van griffix® :

Een optimale ondersteuning van de driepuntsgreep dankzij zijn innovatieve greep. Constante afstand tussen het gripprofiel en de penpunt en éénvormigheid van alle schrijfinstrumenten: ieder kind leert de juiste pengreep van in het begin én doorheen de verschillende leerfasen! Kinderen zijn gek van griffix® dankzij de hippe kleuren en leuke smiley. Want leren schrijven met griffix® is cool!

Pelikan schaar

Uitbreiding van het gamma : griffix® scharen

Ouders en leerkrachten wensen kwaliteitscharen op school, die stevig zijn en een lange levensduur hebben.

Ergonomie en gebruiksgemak voor de kinderen zijn evenzeer belangrijk. Pelikan brengt met de griffix® schaar een hoogwaardig kwaliteitsproduct op de markt dat vooral de fijne motoriek bij kinderen bevordert. Daarmee ondersteunt deze schaar tevens het griffix leren-schrijven-systeem voor lagere schoolkinderen. Daar elk begin belangrijk is!

De schaar is driemaal sterker dan staal dankzij de titaannitride coating. Er is een model voor rechts- en linkshandigen, in rood of blauw.

Jongen en meisje met schaar
Icoon potlood in hand

Ergonomische potloden

Naast het griffix® potlood biedt Pelikan ook een Jumbo potlood om te leren schrijven. Het potlood is driehoekig om de juiste pengreep te bevorderen.

Meer info

Icoon potlood in hand

Schoolvulpennen

Als kinderen iets vastgrijpen, kan het voorkomen dat dit niet zachthandig gebeurt. Dit geldt ook als ze leren schrijven.

Meer info