Alles begint met motivatie

Bij jonge kinderen moeten wij als volwassenen zorgen voor een motiverende en boeiende inkleding. Met behulp van leuke thema’s (kabouters, ridders, dinosauriërs,…)
zorgen we ervoor dat kinderen zich aangesproken voelen en gemotiveerd zijn.

Op school en thuis
Cover ik kan dat niet zegt mijn kind.

Bovendien kunnen we ook met een beloningssysteem werken en geven we veel individuele aandacht. In het begin kan de beloning materieel zijn (sticker, ballon, snoepje) maar na een tijdje gaan we over op een sociale beloning (high five, bravo,…).

Om meer te weten over dit thema kunnen wij u het boek “Ik kan dat niet! zegt mijn kind” van Mare Litière aanraden, uitgegeven bij Lannoo.

Positiviteit blijft altijd nodig.

We kijken naar wat er al goed gaat en gaan dit benadrukken. We zetten datgene dik in de verf wat het kind al kan en wijzen de fouten of onvolkomenheden discreet aan. Een positieve opmerking geeft moed en zorgt ervoor dat het kind het nog eens wil proberen. Het proberen is bij het leren schrijven belangrijker dan het resultaat. Het resultaat is niet van primordiaal belang, wel de inzet van het kind. Het mogen falen kan ook duidelijk aanwezig zijn in de opmerkingen die we onze kinderen geven.

Icoon potlood in hand

Oefeningen en spelletjes

Oefenen, herhalen, afwisselen en ontspannen!

Meer info

Icoon potlood in hand

Gouden regels van de schrijfmotiek

Eigen verantwoordelijkheid, zelfcontrole en transfer.

Meer info